Stödstrumpor för löpning

Kompressionsstrumpor och träning!

Det diskuterats mycket kring stödstrumpor som hjälp vid  löpning och återhämtning. Vissa hävdar att resultaten blir bättre andra att resultaten inte påverkas av stödstrumpor.

Stödstrumpor sägs också förbättra återhämtningen efter träning. Här försöker vi reda ut några av begreppen.

Stödstrumpor för återhämtning

Det finns vissa belägg för att återhämtningen underlättas efter långa löppass. Joel Friel skriver på sin blogg att han tror att återhämtningen underlättas eftersom kompressionen hjälper blodet att transporteras upp från fötter och ben, där blod och kroppsvätskor gärna blir kvar.

Stödstrumpor för prestation

Joel Friel ser inga tydliga samband mellan prestation och stödstrumpor men resultaten är inte helt klara i de studier som han gått igenom. Det handlar mer om personlig känsla och det som fungerar för en person behöver inte fungerar för någon annan.

Här hittar ni en fantastisk sammanfattning om forskning kring prestation och kompressionsplagg. Tyvärr bara på engelska än så länger.

http://www.joefrielsblog.com/2011/02/an-update-on-compression-clothing.html

You may be interested also in
Leave Comment

- Stödstrumpor -

Välkommen till stödstrumpor.nu. Här hittar du information om stödstrumpor, varför du ska ha dom, tips på hur du använder dom och lite tips om var du hittar bra inköpsställen.

Behöver du stödstrumpor under graviditet, inför resan eller för att doktorn rekommenderat så hittar du förhoppningsvis svar på eventuella frågor här.

- Hett -