Knähöga stödstrumpor

Den mest sålda typen av stödstrumpor är stödstrumpor som slutar under knät. Det som är viktigt att tänka på är att stödstrumpan ska sluta ungefär två centimeter under knävecket. Om strumpan är något längre får man försöka fösa ihop strumpan neråt så den fördelas jämt över benet.

Kom ihåg att du aldrig får vika en stödstrumpa, det skapar ett felaktigt tryck och kan motverka stödstrumpans syfte.

Standardstödstrumpor

På svenska apotek såldes under många år Mabs bomullstrumpor med kompressioin 18-20 mmHg. Idag finns det flera olika varumärken för knästrumpor i bomll. Bland annat Medisox i Söderköping som tillverkat stödstrumpor sedan 80-talet och Pahne Textil som funnits sedan 90-talet.

Färgglada stödstrumpor

Att det äntligen kommit stödstrumpor med färg är välkommet och har efterfrågats av kunder ända sedan vanliga strump

or blev färgglada och roliga. Här bör man dock se upp eftersom många strumpor som kallas färgglada stödstrumpor inte uppnår kriterierna som man bör ställa på stödstrumpor nämligen korrekt kompression och graderad kompression.

Ett svenskt märke med färg som klarar kraven är Swedish Supporters som säljs på Kronans Droghandel. Pahne Textil har också färgglada stödstrumpor. Du hittar Swedish supporters hos butik21.com och hos Kronans Droghandel. Pahne Textil säljer genom sin egen webshop.

Stödstrumpor i Nylon

Nylonstrumpor är väldigt populärt och säljs på apotek, hälsokostbutiker och på hos många e-handlare. De påminner mycket om vanliga strumpbyxor men är oftast något tjockare. Modern teknik har gjort att man kunnat tillverka stödstrumpor av nylon med olika material så som större andel bomull eller mikrofiber.

You may be interested also in
Leave Comment

- Stödstrumpor -

Välkommen till stödstrumpor.nu. Här hittar du information om stödstrumpor, varför du ska ha dom, tips på hur du använder dom och lite tips om var du hittar bra inköpsställen.

Behöver du stödstrumpor under graviditet, inför resan eller för att doktorn rekommenderat så hittar du förhoppningsvis svar på eventuella frågor här.

- Hett -